Nieuws

Inschrijving betrokkenenfonds geopend

De eerste windparken op Goeree-Overflakkee, waaronder Energiepark Haringvliet Zuid, hebben hun bijdrage gestort in het Windfonds. Sinds deze week kunnen mensen aanvragen indienen voor het betrokkenenfonds bij Windfonds Goeree-Overflakkee.

Wat is het betrokkenenfonds?

Heb jij een goed idee? En kan jouw project uitgevoerd worden binnen 3,5 kilometer van de windmolens? Dan komt dit project misschien in aanmerking voor het betrokkenenfonds. Je kunt een aanvraag indienen als individu, stichting, kerk, vereniging of andere maatschappelijke organisatie. Vervolgens beoordeelt Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee de aanvraag. Via het betrokkenenfonds kun je een maximale vergoeding van € 3.000,- ontvangen.

Hoe dien je een aanvraag in?

Je dient een aanvraag in bij Windfonds Goeree-Overflakkee. De aanvraagprocedure is laagdrempelig. Dien jouw plan in bij het bestuur, zij beslissen in oktober welke projecten een bijdrage ontvangen.

Wat is de procedure?

  1. Aanvraag indienen
  2. Gesprek met het Windfonds, mogelijk volgt hieruit nog een aanpassing op de aanvraag
  3. Beslissing door het Windfonds, toewijzing óf afwijzing
  4. Start van het project!

Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.