Energiefonds

Dankzij dit nieuwe energiepark wekken we meer duurzame energie op. Vattenfall vindt het belangrijk dat de omgeving ook profiteert van het energiepark. Daarom richtten we met verschillende initiatiefnemers op het eiland een energiefonds op inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee.

Vergoeding voor omwonenden

Op Goeree-Overflakkee richtten we een energiefonds op. Jaarlijks wordt er een vast bedrag per megawattuur (MWh) in dit energiefonds gestort. Natuurlijk doen we dat gedurende de hele looptijd van het energiepark, voor de periode van 20 jaar. Zo kunnen omwonenden die tussen de 450 en 1.000 meter bij het windpark vandaan wonen, meedelen in de productie van duurzame energie. Al deze huishoudens ontvangen automatisch een vergoeding van ons.

Geld beschikbaar voor projecten

Met het overige geld uit het windfonds stellen we geld beschikbaar voor sociale en duurzame projecten op Goeree-Overflakkee. Daarvoor hoef je dus niet in de buurt van het windpark te wonen. Dat kan op twee manieren, via het betrokkenenfonds of via het transitiefonds.

Zo werkt het betrokkenenfonds

Heb jij een goed idee? En kan jouw project uitgevoerd worden binnen 3.500 meter van het energiepark? Dan komt dit project misschien in aanmerking voor het betrokkenenfonds. Je kunt een aanvraag indienen als individu, stichting, kerk, vereniging of andere maatschappelijke organisatie. Alleen het project maar maatschappelijke meerwaarde biedt. Vervolgens beoordeelt Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee de aanvraag. Via het betrokkenenfonds kun je een maximale vergoeding van € 3.000,- ontvangen. Meer informatie hierover volgt later via de gemeente.

Zo werkt het transitiefonds

Heb jij een goed idee waar je voor langere periode geld nodig hebt? Met het transitiefonds kun je een aanvraag indienen voor een hoger bedrag (maximaal € 40.000,- per jaar) voor de periode van maximaal drie jaar (maximaal €120.000,- per drie jaar). Alle stichting, vereniging, woningbouwcoöperatie en maatschappelijke organisaties van gemeente Goeree-Overflakkee kunnen deze aanvraag indienen. Meer informatie hierover volgt via de gemeente.Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Het Zweedse energiebedrijf investeert fors in windenergie, als één van de oplossingen om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.