Over Vattenfall

Vattenfall is een van de grootste energieleveranciers van elektriciteit en warmte in Europa. We lopen voorop in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij. Tot 2019 heetten we Nuon. Inmiddels is onze naam Vattenfall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fossielvrij binnen één generatie

In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië en Frankrijk werken we met 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: een fossielvrij leven binnen één generatie realiseren. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf. Daarom wekken we onze energie fossielvrij op: zonder olie, steenkool en gas. We maken daarbij gebruik van zon en – typisch Nederlands – wind. Windenergie is een van de belangrijkste, duurzame energiebronnen van Nederland. We ontwikkelen daarom windparken op land en op zee.

Dat doen we samen

In onze projecten betrekken we de omgeving bij onze plannen. We luisteren en vinden dat burgers en ondernemers moeten kunnen profiteren van onze energiebronnen in hun omgeving. Samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten werken aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Meer weten over Vattenfall?

Bekijk onze website en ontdek wat we nog meer doen om onze ambitie waar te maken. Ben je benieuwd naar onze andere windparken in Nederland? Ga dan naar deze pagina.Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.