Nieuws

Opening Energiepark Haringvliet Zuid

Op dinsdag 22 maart 2022 vindt de officiële opening plaats van Energiepark Haringvliet Zuid. Het energiepark bestaat uit 6 windmolens, 115.000 zonnepanelen en 12 zeecontainers met batterijen. Het is voor het eerst dat Vattenfall de drie technologieën op dezelfde locatie combineert.

Neem digitaal een kijkje bij Energiepark Haringvliet Zuid.

Twee jaar bouwen

De bouw van de zes windmolens startte in februari 2020 en nam zo’n twee maanden in beslag. Voorafgaand werden de fundaties gerealiseerd. In mei van dat jaar werden de eerste palen voor de zonnepanelen in de grond geslagen, gevolgd door de assemblage van de eerste panelen. In september 2021 waren alle 115.000 zonnepanelen gemonteerd. Daarna volgde een uitgebreide testperiode. Begin 2022 werd de zesde en laatste windmolen van Energiepark Haringvliet Zuid opnieuw geplaatst – hierin was brand ontstaan.

Voorbeeld voor andere gemeentes

Alle betrokken partijen zijn tot nu toe enthousiast over het project. Lokale overheden zijn zeer tevreden door het compacte ontwerp dat toch maximale duurzame energie opbrengt. De netbeheerder omarmt dit project door het efficiënt gebruik van het gezamenlijk elektriciteitsnet en de vlotte inpassing. Omwonenden voelen zich betrokken en zijn tevreden met de landschappelijke inpassing.

Verschillende gemeenten hebben interesse getoond in de totstandkoming van het park. Daarom organiseert Vattenfall dinsdagochtend een kennissessie waar betrokkenen en geïnteresseerden uit de sector in gesprek kunnen met de gemeente, de netbeheerder en Vattenfall. In de middag wordt het energiepark feestelijk geopend met een hapje en een drankje.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.