Nieuws

Kennismaken met Herre van der Meulen

Nu de windmolens van Energiepark Haringvliet Zuid al volop draaien, komt ook het team Operations en Maintenance (O&M) van Vattenfall in beeld. Zij zorgen ervoor dat de windmolens de komende jaren in goede staat blijven. Eén van hen is Herre van der Meulen. Wat doet Herre allemaal en hoe ziet zijn werkdag eruit? 

Je bent elektrisch verantwoordelijk voor alle windmolens. Vertel!

“Dat klopt. Eigenlijk moet ik ervoor zorgen dat alle elektrische installaties, de windmolens, up to date blijven. Bij een windpark dat zo’n 20 tot 25 jaar staat, is dat wel belangrijk. Voor de windmolens van Haringvliet is er bijvoorbeeld een onderstation gebouwd waar een kabel van Stedin naartoe loopt. Voor die kabel van 50.000 volt kabel ben ik verantwoordelijk. Het onderstation zet dit om naar 33.000 volt en vanuit daar wordt het verdeeld onder zonnepanelen, batterijen en windmolens.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Elke dag is anders. Bij Energiepark Haringvliet Zuid zorg ik dat ik regelmatig langskom. Ter plekke controleer ik de installatie, check ik hoe het in elkaar zit en of ik rare dingen hoor of ruik. Kortom: je kijkt goed hoe de installatie ervoor staat! Op afstand kan ik wel het één en ander controleren in het systeem, maar eigenlijk moet ik er wel regelmatig langsgaan. Daarnaast zorg ik ervoor dat er op tijd onderhoud wordt uitgevoerd aan de installatie. Gemiddeld breng ik eens per maand een bezoek aan Energiepark Haringvliet Zuid.” 

Vanaf wanneer ben jij bij dit project betrokken?

“Het liefst haak ik in zo’n vroeg mogelijk stadium aan. Ik wil graag weten wat er allemaal aankomt. Gelukkig heb ik een collega, Oswin Visser, die dusdanig veel van engineering en ontwerpen weet. Dus als hij zegt: dit zit goed in elkaar, weet ik dat ik hem blindelings kan vertrouwen.”

Waar krijg jij energie van?

“Het mooie aan mijn werk is dat ik met veel verschillende mensen te maken krijg. Bij Energiepark Haringvliet Zuid heb je drie verschillende technologieën: wind, zon en batterijen. Dat maakt dat ik een hoop verschillende mensen leer kennen. Samen overleg je hoe je bepaalde dingen gaat oplossen. Maar ook het contact met andere bedrijven vind ik leuk.”


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.