Nieuws

Energiepark levert al volop groene stroom

Energiepark Haringvliet Zuid in Middelharnis is bijna operationeel. De 115.000 zonnepanelen wekken groene stroom op en de windmolens draaien. De batterijen slaan het overschot aan energie op om op een later moment te leveren aan het net. Vier windmolens hebben de testperiode succesvol doorstaan en de vijfde turbine wordt nu uitvoerig getest. 

De zesde en laatste turbine van Vattenfall is in augustus opnieuw geplaatst. In de komende weken wordt de turbine in bedrijf gesteld (ook wel commissioning genoemd). Enkele weken later starten we met proefdraaien. Tijdens het proefdraaien kijken we of alles goed aangesloten is en de windmolen de verwachte energie produceert.

Intussen leveren de windmolens en zonnepanelen volop groene stroom. Afgelopen vrijdag (22 oktober) produceerden alleen de windmolens al 245.500 kWh stroom. Ter vergelijking: zoveel energie verbruiken ongeveer 75 Nederlandse huishoudens gemiddeld op jaarbasis! Energiepark Haringvliet Zuid wordt in het voorjaar van 2022 officieel geopend. 


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.