Nieuws

Een kijkje bij Energiepark Haringvliet Zuid tijdens Open Energiedag

Afgelopen zaterdag 11 september vond de eerste Open Energiedag plaats. Geïnteresseerden konden door heel Nederland een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. Zo ook bij Energiepark Haringvliet Zuid. Vattenfall-gidsen Herre van der Meulen, Jaco Hovius en Rik Wessels vertelden de bezoekers over de windmolens, zonnepanelen en batterijen van het park.

In drie groepen van twintig mensen werden de geïnteresseerden rondgeleid door het park. Herre: “Het was erg leuk om dit te doen. Ik heb bij de windmolens van alles uitgelegd over groene energie, hoe de windmolens werken met de rotorbladen en hoe we daarmee energie opwekken. Iedereen was enthousiast en stelde goede vragen. Een geslaagde dag.” Bij Rik en Jaco konden bezoekers terecht voor meer informatie over de zonnepanelen en batterijen van het energiepark.

Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) samen met vijf brancheorganisaties: Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA), Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een campagne waarin producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst.

Foto’s: Hans-Peter van Veldhoven/Vattenfall

Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.