Nieuws

Kom kijken bij Energiepark Haringvliet Zuid tijdens de eerste Open Energiedag op 11 september

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij de windmolens, zonnepanelen en batterijen van Energiepark Haringvliet Zuid. Tussen 11.00 en 14.00 uur geven deskundige gidsen van Vattenfall rondleidingen. Iedereen met belangstelling voor de energietransitie is welkom!

Vattenfalls grootste energiepark opent haar deuren

In Energiepark Haringvliet Zuid staan zes windmolens, 115.000 zonnepanelen en twaalf zeecontainers vol batterijen die het overschot aan energie opslaan. Het is het eerste park is zijn soort voor Vattenfall en bijna gereed. In het najaar van 2021 zal het park officieel worden geopend. Wind en zon kun je natuurlijk niet bestellen en de hoeveelheid stroom die wordt geproduceerd wisselt dan ook voortdurend. Daar komen de batterijen in het spel. Als wind en zon beide in overvloed beschikbaar zijn wordt er veel stroom geproduceerd. De batterijen slaan een deel van de stroom dan op om te gebruiken als er een tekort is.  Voor wie een elektrische auto rijdt: vraag tijdens de rondleiding maar eens naar de batterijen die we in dit park gebruiken.

Meld je snel aan, vol = vol

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij Energiepark Haringvliet Zuid. Gidsen van Vattenfall nemen de bezoekers in kleine groepen mee naar de voet van de windmolens, tussen de zonnepanelen en naar de batterijen. Zij vertellen je alles over het opwekken én opslaan van schone energie. Daarna zijn bezoekers welkom voor een kopje koffie of thee en wat lekkers. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via deze pagina. Let op, vanwege de veiligheid op het terrein is de rondleiding niet geschikt voor kleine kinderen en kinderwagens.

Over de Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf brancheorganisaties: Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA), Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst.

Route naar Energiepark Haringvliet Zuid:
Vanaf de Oudelandsedijk rijdt u de Johannispolderseweg. Ga voor de milieustraat rechtsaf. Na 1 kilometer rijd u op de Brienensweg, waar u de ingang treft van het energiepark.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.