Nieuws

Energiepark Haringvliet Zuid: drie technologieën werken samen

De werkzaamheden zijn in volle gang. Het hybride energiepark van Vattenfall wordt het eerste en voorlopig het grootste in Europa. “Het is een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat de drie verschillende technologieën straks optimaal samenwerken”, zegt Daan Terpstra, teamlead battery projects bij Vattenfall.

Na het plaatsen van de zes windmolens en de installatie van meer dan 115.000 zonnepanelen, zijn ook de zes zeecontainers met de batterijen geplaatst. “Het zijn zes sets van twee,” zegt Terpstra, “waarbij in de ene container 48 batterijen zitten, goed voor 2 MW, en in de andere de aansturing en de omvormers. De batterijen zijn van BMW en hebben samen een vermogen van 12 MW en een energievolume van 12 MWh. We hebben twee uitgebreide tests met de batterijen uitgevoerd. In juni deden we een testsessie in de fabriek en in augustus/september op locatie.”

Meer weten over de batterijen? Lees het volledige artikel van Installatiejournaal hier.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.