Nieuws

Oprichting Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee

Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee is een feit! Op vrijdag 4 september is de stichting officieel opgericht.

De stichting is het resultaat van een initiatief dat in 2012 op Goeree-Overflakkee is gestart. Het doel: omwonenden laten meedelen in de opbrengsten van windparken.

Vanaf 2022 worden de eerste vergoedingen van Energiepark Haringvliet Zuid in het windfonds gestort en kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee projecten indienen bij het fonds. De opbrengst wordt ingezet voor de ondersteuning van sociale, maatschappelijke en/of duurzame initiatieven. Dit najaar gaat de website van het Windfonds live. Je leest daar precies hoe dit in zijn werk gaat.

Van links naar rechts op de foto: burgemeester Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en Monique Sweep, directeur Coöperatie Deltawind.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...



Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Het Zweedse energiebedrijf investeert fors in windenergie, als één van de oplossingen om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.