Nieuws

Oprichting Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee

Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee is een feit! Op vrijdag 4 september is de stichting officieel opgericht.

De stichting is het resultaat van een initiatief dat in 2012 op Goeree-Overflakkee is gestart. Het doel: omwonenden laten meedelen in de opbrengsten van windparken.

Vanaf 2022 worden de eerste vergoedingen van Energiepark Haringvliet Zuid in het windfonds gestort en kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee projecten indienen bij het fonds. De opbrengst wordt ingezet voor de ondersteuning van sociale, maatschappelijke en/of duurzame initiatieven. Dit najaar gaat de website van het Windfonds live. Je leest daar precies hoe dit in zijn werk gaat.

Van links naar rechts op de foto: burgemeester Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en Monique Sweep, directeur Coöperatie Deltawind.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.