Nieuws

Eerste materialen zonnepanelen arriveren

Vattenfal windpark zonnepark

Nu de eerste windmolens staan, maken we ruimte voor het zonnepark. Naast de zes windmolens komen er dit jaar ook 115.000 zonnepanelen. Energiepark Haringvliet Zuid levert straks 60 megawatt groene stroom: 22 megawatt komt uit windenergie en 38 megawatt uit zonne-energie. Dat draagt bij aan Vattenfalls ambitie om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken.

Eind februari heien 

Terwijl er nog aan de windmolens gewerkt wordt, starten we alvast met de levering van materialen voor het zonnepark. Eind februari, in week negen, arriveren de eerste materialen. Denk aan stalen palen, constructiestaal en kabels. We gaan zo snel mogelijk aan de slag met het heien van de 6.100 stalen palen. Wanneer dat precies kan hangt af van het weer. Dat toen we van maandag tot zaterdag tussen 07:00 en 18:00 uur heien we de palen in de grond. Daar zijn we een aantal weken mee bezig.

Veiligheid staat voorop 

Als we starten met heien, wordt er nog een aantal windmolens gemonteerd. Daarom hebben we wekelijks overleg (Simultaneous Operations) met alle uitvoerende partijen. We inventariseren wie waar in het gebied aan het werk is. Als er op een bepaalde locatie windmolenonderdelen gemonteerd worden, zorgen we dat er niemand binnen het valbereik (een staal van ongeveer 150 meter) van de kraan aan het werk is. Met goede afspraken voorkomen we ongelukken.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.