Nieuws

Deze maand: de laatste transporten

In december vorig jaar zijn er heel wat windmolenonderdelen afgeleverd bij Energiepark Haringvliet Zuid. Vattenfall bouwt dit windpark in de Van Pallandtpolder in Middelharnis. Deze onderdelen zijn bestemd voor de eerste drie windmolens. Deze maand volgt er nog een aantal transporten en op 21 februari arriveren de laatste onderdelen op locatie.

Door de storm van afgelopen weken zijn de geplande transporten uitgesteld. Op vrijdag 21 februari arriveert het laatste transport. Deze verschillende onderdelen komen vanuit Duitsland (Rostock en Leipzig) en België (Antwerpen) aan in Middelharnis. Net als voorgaande transporten, vervoeren we de onderdelen ’s nachts.

Wegafsluitingen

De trucks leggen dezelfde route af als de transporten in december: vanaf de N59 rijden ze over de N215 richting Middelharnis, over de Zuidelijke Randweg en de Industrieweg. Deze wegen en kruisingen zijn in deze nachten tijdelijk afgesloten. Het exacte tijdstip van het transport is niet te plannen, dit is afhankelijk van het verkeer op de weg en van het weer. Veiligheid van het transport is voor Vattenfall het belangrijkst. Bekijk de foto’s voor een impressie van een transport. Het is een flinke klus waar een goede voorbereiding aan vooraf gaat. 


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.