Nieuws

Aankomst van de nacelle

Vorige week arriveerde het vierde transport met onderdelen voor de windmolens voor Energiepark Haringvliet Zuid in Middelharnis. Onze fotograaf was erbij om dit vast te leggen.

Het laatste transport van dit jaar kwam in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 december aan in Middelharnis. Rond 19:00 uur reden de trucks Nederland binnen en om 21:30 uur passeerden de eerste wagens de N59/N215. Eerst kwam de nacelle aan; dat is de behuizing op de top van de mast van een windmolen. Je herkent deze aan het Vattenfall logo. Dat een transport van windmolenonderdelen een flinke klus is, wordt wel duidelijk op de foto’s. Stapvoets passeerde het eerste transport die nacht de rotonde, die al aangepast was voor de komst van de transporten.

Een uur na aankomst van de nacelle, rond 22:30 uur, arriveerden nog twee onderdelen van de toren. In de afgelopen weken zijn er vier transporten met windmolenonderdelen voor Energiepark Haringvliet Zuid aangevoerd.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.