Nieuws

Eerste transport windmolens Energiepark Haringvliet Zuid

Let op: de planning in dit bericht is op 26 november aangepast.

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december arriveren de eerste onderdelen van de windmolens bij Energiepark Haringvliet Zuid: het windpark dat Vattenfall bouwt in de Van Pallandtpolder in Middelharnis. De voorbereidingen op locatie zijn bijna afgerond en nu komen de eerste onderdelen met groot transport naar Nederland.

Transport doen we ’s nachts

In week 49 komen de eerste twaalf onderdelen voor de windmolens aan in Middelharnis. De onderdelen voor de Nordex windmolens worden vanuit Duitsland met groot transport over de weg vervoerd. De trailers kunnen 70 meter lang zijn. Soms kan het dus noodzakelijk zijn om een aantal kruispunten aan te passen en borden weg te halen, zodat de transporten erlangs kunnen.

Wegafsluitingen

De zes trucks rijden vanaf de N59, richting Middelharnis over de N215, de Zuidelijke Randweg en de Industrieweg. Deze wegen en kruisingen zijn in deze nachten tijdelijk afgesloten. Het exacte tijdstip van het transport is niet te plannen, dit is afhankelijk van het verkeer op de weg en van het weer. Veiligheid van het transport is voor Vattenfall het belangrijkst.

Het transport van windmolenonderdelen is een flinke klus; daar gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Deze video van ons Windpark Wieringermeer geeft een mooie impressie van het transport.

Volgende transporten

De onderdelen van deze transporten zijn bestemd voor de eerste twee windmolens. In de maand december volgen er nog vier transporten:

1: levering in de nacht van 9 op 10 december
2: levering in de nacht van 12 op 13 december 
3: levering in de nacht van 16 op 17 december
4: levering in de nacht van 18 op 19 december

Als de planning wijzigt laten we je dat via deze website en onze nieuwsbrief weten.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.