Nieuws

Na het heien komt de fundering

In september zijn we gestart met het heien van betonnen palen – deze zijn 25 en 30 meter lang – voor de fundering. Daar hebben we tot half oktober aan gewerkt. 

Verder met fundering

Nu we het heien hebben afgerond, gaan we verder met de fundering. We graven de locatie van de fundering uit en brengen de betonbewapening aan. Na het controleren van de bewapening storten we vervolgens de betonnen werkvloer. En wanneer de werkvloer gereed is, plaatsen we een ankerkooi: de verbinding tussen de fundering en windmolen. Aan de ankerkooi worden ijzeren staven gevlecht.

Daarna kunnen we beton storten. Dat doen we in verschillende etappes, want het beton is te zwaar om in één keer te storten. Zo ontstaat er een solide basis voor de windmolens.


Opbrengst Windfonds Goeree-Overflakkee 

Windparken die na 2016 op Goeree-Overflakkee gebouwd zijn of worden gebouwd, dragen jaarlijks bij aan het Windfonds Goeree-Overflakkee,...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.